Značka Czech Specials vstoupila do dalšího roku působení

Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, ale je také důležitou certifikační značkou. Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů (AKC ČR), požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají.

Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, ale je také důležitou certifikační značkou

Cílem, který si Asociace kuchařů a cukrářů hned na začátku vytýčila, je hlavně kvalita, nikoliv kvantita certifikovaných restaurací.  „Proto jsme rádi, že do projektu nově vstoupila například pražská restaurace Triton hotelu Adria Praha, kde šéfkuchař Tomáš Horák překvapuje hosty moderními variacemi českých specialit, nebo uznávaná česká restaurace Na Pekárně pana Václava Friče nabízející tradiční české speciality, i restaurace Kolštejn z Branné a Zdejší jídlo z Třeboně, kde se na jídelním lístku setkáte se zajímavými regionálními specialitami,“ uvedla AKC ČR v tiskové zprávě.

Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu a Facebooku projektu, ale i na sesterských webech agentury CzechTourism, jako je Kudy z nudy nebo Česko země příběhů. Nově budou certifikované restaurace propagovány i v zahraničí.

Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze, kde nabízel moderní českou kuchyni a koncem září se Czech Specials představí i na svém stánku na Garden Food Festivalu v Olomouci. Zajímavý bude i kulatý stůl na téma „Je česká kuchyně sexy?“, který proběhne v rámci doprovodného programu soutěže Kuchař roku při veletrhu For Gastro.  Letos je soutěžním tématem česká kuchyně, proto se budou snažit naši nejlepší kuchaři zaujmout odbornou porotu moderní úpravou českých národních i regionálních specialit.

Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a připravuje pro certifikované i necertifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.

Foto: AKC ČR

 

Nejnovější články z rubriky Česko a jeho regiony

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: DMO Český Krumlov Region

Web destinace Český Krumlov Region uspěl ve Zlatém erbu

Webové stránky destinace Český Krumlov Region zabodovaly jako jedny z nejlepších v republice v soutěži Zlatý erb. V kategorii měst a obcí se umístily na druhé příčce v rámci Ceny místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Ocenění se předávala...

Číst více