cestovni-ruch.czCOT BusinessCOT mediaCZeCOT.infoWMP.czXMLevents

Vítěznou restauraci Entrée měsíčně navštíví 2000 lidí

Zařazeno v
Města & Regiony
HORECA & MICE

6.12.2017

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se postupně zvyšuje, řekla manažerka restaurace Kateřina Bortlová. Olomoucká restaurace Entrée se minulý týden stala vítězem 12. ročníku ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée

Restaurace Entrée má 78 míst a funguje od podzimu 2015 v opravené budově bývalého Hodolanského divadla, která stojí v okrajové části Olomouce. „Máme plno hlavně ve večerních hodinách od středy do soboty, kdy je lepší si místo u nás rezervovat,“ uvedla Bortlová. O restauraci byl velký zájem hned po jejím otevření. „Hosté se na otevření těšili už dlouho předem,“ podotkla.

Zhruba 80 procent hostů restaurace Entrée pochází z tuzemska a pětina ze zahraničí. „Jezdí k nám hosté z celé republiky. Mezi zahraničími hosty jsme měli i návštěvníky z New Yorku,“ uvedla Bortlová. Podle ní si restaurace už vybudovala okruh stálých hostů a také klientů, kteří v ní slaví životní výročí.

Ze statistik podniku vyplývá, že host v restauraci Entrée v průměru utratí 1000 až 1200 korun. „Nejčastěji si hosté objednávají naše velké degustační menu v ceně 1050 korun a k tomu vinné párování za 300 či 600 korun,“ uvedla Bortlová.

Podle Bortlové je zatím příliš brzy hodnotit, zda se čerstvé prvenství v anketě Maurerův výběr Grand Restaurant pozitivně projeví v návštěvnosti restaurace Entrée. Její návštěvnost postupně roste i přesto, že majitel masivně neinvestuje do reklamních kampaní. „Hosté si o nás sami řeknou mezi sebou. Využíváme také hodně sociální sítě,“ řekla Bortlová.

Šéfkuchař restaurace Entrée Přemek Forejt v minulosti vařil například v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied a dva roky v brněnské KOISHI fish & sushi. V Entrée začal pracovat i díky tomu, že mu majitel nechal volné ruce.

Podle Forejta je Entrée specifickou restaurací, která ale nemá jasný styl. „Lístek se mění co dva tři týdny. Lidé to berou jako celek – tu atmosféru, jídlo, mladý kolektiv, a asi se to našim hostům líbí,“ řekl Forejt. Na jídelní lístek Forejt jednou za čas zařazuje i klasická jídla domácí kuchyně, jako jsou například knedlíky s vejci či hodolanská omáčka, kterým ale dává moderní podobu.

„Dříve lidé říkali, že přijeli navštívit Olomouc a při té příležitosti zašli někam do restaurace. Dnes jich hodně říká, že přijeli navštívit naši restauraci a při té příležitosti se podívají i po městě,“ dodala s úsměvem Bortlová.

Foto: Entrée Restaurant

Čtěte také: Vítězem Maurerova výběru restaurací je olomoucká Entrée