Společnost GainingEdge představila svůj „Destination Competitive Index“ poprvé v roce 2018. Jedná se o nástroj hodnotící města na základě jejich konkurenční síly a schopnosti získávat mezinárodní konference. Index primárně hodnotí prvních TOP 100 destinací žebříčku asociace ICCA (International Congress & Convention Association) na základě jejich výkonu v posledních třech letech a následně bere v potaz klíčové rozhodovací faktory organizátorů akcí.
Praha, dlouhodobě se umisťující mezi TOP 10 destinacemi žebříčku ICCA se 451 mezinárodními asociačními akcemi uskutečněnými mezi lety 2017 až 2019, si v indexu polepšila o pět míst a poskočila na 47. příčku. S méně konkurenceschopným kongresovým produktem v porovnání s ostatními světovými či evropskými destinacemi, svědčí toto umístění především o silné pozici Prague Convention Bureau, které velmi efektivně využívá intelektuální kapitál města. V evropském měřítku Praha též zaznamenala velice solidní růst o pět pozic a v regionálním indexu tak obsadila 20. příčku. Toto vše pak přispělo k faktu, že Praha byla v indexu zařazena mezi města, která se vyplatí do budoucna sledovat.
V roce 2020 vévodila indexu opět Paříž, následována Singapurem, New Yorkem, Barcelonou a Tokiem. Více informací a kompletní zprávu najdete na následujícím odkazu.
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Ve středu 4. května se uskutečnila valná hromada Prague Convention Bureau, v rámci níž proběhla volba nového představenstva a členů revizní komise. Kongresový průmysl Prahy, který je oficiálně zastřešován právě Prague Convention Bureau, tak získal nové vedení.
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...