cestovni-ruch.cziCOT.czCZeCOT.infoWMP.czXMLevents

Kalendárium

  • Po
  • Út
  • St
  • Čt
  • So
  • Ne
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
COTakhle snídani na téma Je nutné turismus podporovat?

12.9.2019 9:00 - 11:00

COTakhle snídani na téma Je nutné turismus podporovat?

Hospodářská komora České republiky (Praha)

Tourfilm 2019

4.10.2019  - 5.10.2019 

Tourfilm 2019

Karlovy Vary

Czech Travel Market 2019

30.10.2019 

31.10.2019 

Czech Travel Market 2019

PVA Expo Praha Letňany (Praha)

Nejlepší restaurací světa byl vyhlášen Mirazur

Zařazeno v
HORECA & MICE

8.7.2019

Podle žebříčku World's 50 Best Restaurants je nejlepší restaurací na světě francouzský podnik Mirazur argentinsko-italského šéfkuchaře Maura Colagreca. Prvenství získal jako vůbec první francouzský podnik. Podle deníku Le Figaro by jeho vítězství mohlo toto hodnocení, které zveřejňuje britská mediální společnost William Reed Business Media, ve Francii rehabilitovat.

Podle žebříčku World's 50 Best Restaurants je nejlepší restaurací na světě francouzský podnik Mirazur

Podnik nacházející se ve městě Menton na jihovýchodě Francie byl oceněn během slavnostní ceremonie v Singapuru, jíž se zúčastnilo 1200 hostů. Je to již druhý jeho letošní úspěch – v lednu získal třetí michelinskou hvězdičku, a stal se tak prvním třikrát ohvězdičkovaným podnikem ve Francii, který vlastní zahraniční šéfkuchař. Zmíněná dvě hodnocení používají odlišnou metodiku.

Hodnotitelé žebříčku World's 50 Best Restaurants (50 nejlepších světových restaurací) ve zdůvodnění uvedli, že je oslnily „bezkonkurenční výhledy na francouzskou Riviéru, trojstupňová kaskádová zeleninová zahrada, která chrlí tu nejchutnější produkci, a tým neuvěřitelně talentovaných kuchařů a obsluhujícího personálu“.

Kulinářské podniky hodnotí 1040 kuchařů, novinářů a cestovatelských gurmetů. Od letoška je každá skupina nově zastoupena zhruba z jedné třetiny. Kritici ale stále připomínají, že nejsou jasně definována hodnotící kritéria, na jejichž základě se jednotlivé podniky posuzují.

Mirazur otevřel v roce 2006. Šéfkuchař Mauro Colagreco se učil u velikánů, jako byl Bernard Loiseau, Alain Passard v L'Arpège a pak Alain Ducasse v Plaza Athénée. Do Mentonu přišel náhodou.

„Majitelem místa byl dokonalý typ Angličana na Azurovém pobřeží, v bílém lněném obleku a s panamákem. Viděl, že nemám peníze, ale chtěl vědět, co dělá Argentinec v Mentonu. Vyprávěl jsem mu svůj příběh a on mi restauraci pronajal za směšnou částku,“ řekl Mauro Colagreco agentuře AFP.

„Když nevařím, trpím úzkostí, cosi mi chybí,“ přiznal kuchař, který si vede seznam, kam zaznamenává, co každý host v Mirazuru od jeho otevření jedl, aby si mohl být jistý, že mu nikdy nenaservíruje totéž. „To nás nutí ke stálé tvořivosti,“ prohlásil.

Deset letošních nejlepších restaurací podle organizace World ́s 50 Bests

1.

Mirazur

Menton (Francie)

2.

Noma

Kodaň (Dánsko)

3.

Asador Etxebarri

Axpe (Španělsko)

4.

Gaggan

Bangkok (Thajsko)

5.

Geranium

Kodaň (Dánsko)

6.

Central

Lima (Peru)

7.

Mugaritz

San Sebastián (Španělsko)

8.

Arpège

Paříž (Francie)

9.

Disfrutar

Barcelona (Španělsko)

10.

Maido

Lima (Peru)

Foto: Shutterstock.com