cestovni-ruch.czCOT BusinessCOT mediaCZeCOT.infoWMP.czXMLevents

Kalendárium

  • Po
  • Út
  • St
  • Čt
  • So
  • Ne
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  •  
Tourfilm 2017 - 50. mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tematikou

6.10.2017  - 7.10.2017 

Tourfilm 2017 - 50. mezinárodní festival filmů s cestovatelskou tematikou

Grandhotel Ambassador Národní dům (Karlovy Vary)

Czech Travel Market 2017

25.10.2017  - 26.10.2017 

Czech Travel Market 2017

PVA Expo Praha Letňany (Praha)

Fórum cestovního ruchu 2017

15.11.2017  - 16.11.2017 

Fórum cestovního ruchu 2017

Wellness & Congress Hotel Dvořák Tábor (Tábor)

Jihlavské náměstí ožije gastrofestivalem

Zařazeno v
Města & Regiony
HORECA & MICE

6.9.2017

Regionální restaurace, jediné vinařství z Vysočiny i studenti krajských středních škol s gastroobory se v pátek 8. září představí na jihlavském Masarykově náměstí, kde se bude konat malý gastrofestival. Návštěvníci si budou moci užít nejen kuchařskou show, ale i vědomostní kvíz o ceny a poukazy na vstup do různých atrakcí, jako je jihlavská zoo nebo hrady Roštějn a Kámen.

Návštěvníci si budou moci užít nejen kuchařskou show, ale i vědomostní kvíz o ceny a poukazy na vstup do různých atrakcí

Gastrofestival, který zajišťuje krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism, bude součástí tradiční akce Den s Krajem Vysočina. „Návštěvníci budou moci zhlédnout kuchařskou show Bohuslava Rasochy, který bude odpoledne připravovat horácký bramborák, selské brambory a grilovaného pstruha. Navíc za každý nákup v gastrostranu získáte razítko a za tři nasbíraná pak poukázku na vstup 1+1 zdarma, například do Zoologické zahrady Jihlava nebo do krajských muzeí, galerií a jejich poboček," upřesnil ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

Na gastrofestivalu se bude vařit z kvalitního masa a sezónní zeleniny, jako je dýně, řepa nebo brambory. Radniční restaurace přichystá dýňovou polévku, vepřovou panenku s karotkovým pyré, pečené kuřecí paličky s medem a sezamem a jablko-dýňové chutney. Farma Eden bude připravovat bramborové placky s povidlím a mákem, s kysaným zelím nebo uzeným masem, Farmářka usmaží palačinky a chybět nebudou ani tradiční polenské mrkvance nebo horácké koláče s tvarohem.

Své kuchařské umění předvedou také studenti OA, SZŠ a SOŠS Jihlava, Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod a Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč. „Příznivci dobrého jídla budou moci ochutnat domácí hamburger, pečené filátko ze pstruha a k němu restovanou červenou řepu a bramborové chipsy, budoucí gastrospecialisté z Brodu budou servírovat bramborovou polévku a masový špíz se zeleninou a studenti z Třebíče krůtí roládu s variací omáček a šťouchané brambory," vyjmenovala Jana Caklová z Vysočina Tourism.

Součástí programu bude také zábavný vědomostní kvíz o Vysočině pro děti, které při správném zodpovězení všemožných otázek o kraji získají odměnu formou drobných propagačních předmětů Vysočina Tourism.

Gastrofestival bude součástí celodenní akce Den s Krajem Vysočina, na které vystoupí Richard Nedvěd se svojí kouzelnickou show, parkuroví profesionálové Urban Sense nebo zahraje Havlíčkobrodská 12. Letošní téma se ponese ve znamení Zemědělství - život Vysočiny, proto bude důležitou součástí prezentace zemědělských oborů krajských středních škol, ukázky zemědělské techniky, lesní pedagogika nebo ukázka živých ryb.

egionální restaurace, jediné vinařství z Vysočiny i studenti krajských středních škol s gastroobory se v pátek 8. září představí na jihlavském Masarykově náměstí.

Foto: Vysočina Tourism