cestovni-ruch.czCOT BusinessCOT mediaCZeCOT.infoWMP.czXMLevents

Kalendárium

  • Po
  • Út
  • St
  • Čt
  • So
  • Ne
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Czech Travel Market 2017

25.10.2017  - 26.10.2017 

Czech Travel Market 2017

PVA Expo Praha Letňany (Praha)

Gastro

Aplikace umožňuje donášku koblih na portugalské pláže Aplikace umožňuje donášku koblih na portugalské pláže 20.7.2017 | Turisté trávící dovolenou v Portugalsku mají nyní k dispozici aplikaci pro chytré mobilní telefony, díky které si mohou objednat přímo na pláž koblihy plněné krémem. Nemusejí opustit ležící polohu a ani doplácet nějaké poplatky, informovala agentura AFP. Více › Pivovary stále rozšiřují sítě koncepčních hospod Pivovary stále rozšiřují sítě koncepčních hospod 19.7.2017 | Pivovary stále rozšiřují síť koncepčních hospod a restaurací, kde se snaží o naladění provozu do určitého stylu. Největší pivovar Plzeňský Prazdroj jich má již 111, za poslední rok a půl se jich otevřelo 30. Nyní nejrychleji otevírá tzv. Radegastovny, kterých se za poslední rok a půl objevilo devět. Pivovary Staropramen se pak snaží zabodovat s konceptem Potrefená husa, kterých v je v ČR kolem 30. Rozvoj sítě plánuje například i společnost Ambi CZ, provozující Ambiente a Lokály. Více › Modul zaměstnanosti cestovního ruchu za rok 2015 18.7.2017 | V roce 2015 zaměstnával cestovní ruch 227 700 osob, což bylo meziročně o 1,2 % více. Zaměstnanci tvořili 82 % a sebezaměstnané osoby podnikající v oboru 18 %. Podíl cestovního ruchu na celkové zaměstnanosti v národním hospodářství činil 4,4 % a pracoval v něm každý třiadvacátý Čech, což je podobné situaci ve Švýcarsku nebo Nizozemsku. Více ›
Modelování a simulace procesů v hotelnictví a gastronomii 18.7.2017 | Procesní řízení a procesně řízená organizace jsou dnes pojmy, které neodmyslitelně patří do slovníku manažerů v různých sektorech podnikání i veřejné správě. Správné nastavení a řízení procesních struktur prolínajících se s organizačními i informačními strukturami organizací má výrazný vliv na kvalitu a efektivitu podnikatelské nebo jiné činnosti organizace a ve finále má přímý vliv na úroveň spokojenosti zákazníka, ať je jím hotelový host, kupující automobilu, nebo například žadatel o stavební povolení. Více › Průzkum: Lidí je dost, ale jsou tam, kde jsou peníze a dobré zacházení 18.7.2017 | Podle nejnovějšího průzkumu serveru iHotelMax je polovina zaměstnanců hotelů a restaurací připravena přijmout lepší, zejména lépe placenou nabídku. Čtvrtina dotazovaných by dokonce přijala práci i mimo obor. Třetina dotázaných by okamžitě přijala novou nabídku za mzdu o 20 % vyšší, než dostávají nyní. Polovina uvažuje o změně místa do šesti měsíců. Více › Lidské zdroje pod lupou: Akcelerovaná generace X: Práce až na prvním místě Lidské zdroje pod lupou: Akcelerovaná generace X: Práce až na prvním místě 18.7.2017 | Po několika dílech naší Personální poradny věnovaných procesům přijímání a adaptace nových pracovníků se tentokrát zamyslíme nad obecnějším tématem. Koho označuje známý pojem „generace X" a jakými specifiky se její příslušníci vyznačují na pracovním trhu? Více ›
Z profesní kuchyně AKC ČR – 7/2017 Z profesní kuchyně AKC ČR – 7/2017 18.7.2017 | Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2017/2018". Soutěž je pořádána AKC ČR od roku 1995. Finále soutěže již X. ročníku se uskuteční 5. října 2017 na Výstavišti PVA EXPO Praha-Letňany jako doprovodný program veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017. Více ›