cestovni-ruch.czCOT BusinessCOT mediaCZeCOT.infoWMP.czXMLevents

Gastro

Netradiční mapa Prahy pro mladé cestovatele vyjde poosmé Netradiční mapa Prahy pro mladé cestovatele vyjde poosmé 22.11.2017 | Netradiční mapa Prahy určená zejména mladým cestovatelům bude mít osmé vydání. Podstatou takzvané USE-IT mapy je, že ji vytváří lidé, kteří se v daném městě narodili nebo v něm dlouhou dobu žijí. Na plánku se turisté dozvědí třeba, jak Češi „chodí na jedno“ nebo o české zálibě v houbaření. Více › Špičák postaví novou restauraci a ubytování za 50 mil. Kč Špičák postaví novou restauraci a ubytování za 50 mil. Kč 18.11.2017 | Ski&Bike Špičák, největší šumavský lyžařský areál, posune začátek stavby restaurace alpského typu z jara 2018 o rok. Multifunkčním objekt, o nějž už usiluje šest let a kde budou ještě půjčovna lyží, kol, servis, úschovna, administrativní zázemí areálu a dvě patra pro ubytování, přijde na 50 milionů korun. Zpoždění je způsobeno změnami regulačního plánu, který by mělo zastupitelstvo Železné Rudy schválit do konce roku. Více › Sledovali jsme on-line: Fórum cestovního ruchu 2017 Sledovali jsme on-line: Fórum cestovního ruchu 2017 15.11.2017 | V jihočeském Táboře dnes začala konference Fórum cestovního ruchu 2017. Letošní ročník akce uspořádané Institutem cestovního ruchu ČR agentury CzechTourism se věnuje problematice udržitelného cestovního ruchu. Na konferenci vystoupí odborníci z mnoha oblastí, včetně významného českého geologa Václava Cílka z Geologického ústavu Akademie věd ČR. Konferenční dění v Congress Hotelu Dvořák pro vás sledují naši redaktoři a s tím nejzajímavějším vás budou během dne průběžně seznamovat. Více ›
Magistrát zjednoduší povolování předzahrádek v Praze 1 Magistrát zjednoduší povolování předzahrádek v Praze 1 14.11.2017 | Pražský magistrát chce zjednodušit opakované povolování restauračních předzahrádek. Měl by vzniknout software, který umožní o povolení žádat elektronicky. Zkušebně chce město nový systém začít testovat od příští sezony na území Prahy 1. O záměru rozhodli pražští radní. V současnosti musí provozovatelé restaurací či kaváren fyzicky několikrát navštívit úřady i v případě, že mají domluvený dlouhodobý pronájem chodníku a jejich předzahrádka se proti předchozí sezoně nezměnila. Více › Hotel Horizont se připravuje již na 12. Gastronomické dny Hotel Horizont se připravuje již na 12. Gastronomické dny 12.11.2017 | V termínu od 8. do 10. prosince 2017 budou v Peci pod Sněžkou probíhat tradiční Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Akce již po dvanácté zpestří období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora – Pec a představí exkluzivní víkendové menu složené ze zajímavých pokrmů i vybraných vín. Více › Rozmach kaváren hned tak neskončí Rozmach kaváren hned tak neskončí 9.11.2017 | Rozmach kavárenství z posledních let jen tak neskončí, přestože tento trend zahájila módní vlna. Primárně v nich totiž nejde o pití kávy, jsou cílem pro setkávání, řekl provozovatel kaváren Café v Lese nebo Café Neustadt Ondřej Kobza. Podobná koncentrace kaváren, jako je nyní v centru Prahy, je běžná i v jiných evropských metropolích, jako jsou například Berlín a Vídeň. Ve všech těchto městech funguje kavárenství jako lákadlo i pro turisty. Více ›
Sedmero klíčových trendů v MICE Sedmero klíčových trendů v MICE 2.11.2017 | Svět konferencí, kongresů, eventů a incentiv se proměňuje v důsledku řady trendů. My jsme pro vás vybrali sedm z nich, které považujeme za zvlášť výrazné. A věříme, že pokud váš business v tomto segmentu ještě neovlivňují, stane se tak co nevidět. Více ›